Garmin logga

En av de absolut största tillverkarna av pulsklockor och GPS klockor är Garmin, speciellt om ser till antalet modeller. Garmin är kända för hög kvalité och noggrannhet på sina klockor vilket har gjort dem mycket populära.

Lista över Garmins Träningsklockor

I listan nedanför presenterar vi kort pulsklockor från Garmin som går att köpa idag. Listan är i kronologisk ordning med nyaste klockan överst. Forerunner serien är som vanligt den klart dominerande modellen från Garmin.

Garmin Forerunner 735XT
Garmin pulsklocka modell Forerunner 735xt
Köp på Outnorth.se!
Forerunner 735XT lanserades i maj 2016 och är den senaste träningsklockan från Garmin. Det är en avancerad multisportklocka i det högre segmentet. Den har många nya funktioner såsom optisk pulsmätning vid handleden, utmattningsvärde och möjlighet att koppla in display till glasögon och "bilradar" för att undvika krock när du cyklar.
Läs mer om Garmin Forerunner 735XT på pulsklockaguiden.se!
Garmin Forerunner 630
Denna garminklocka kan mäta din stressnivå!
Köp på Outnorth.se!
Denna pulsklocka från Garmin kom hösten 2015. Det är en högteknologisk klocka främst avsedd för löpning. Den kan sägas vara en mer avancerad och lyxig (och dyrare) version av Forerunner 230/235.
Läs mer om Garmin Forerunner 630 på pulsklockaguiden.se!
Garmin Forerunner 235
Garmin Forerunner 235, årets bästa löparklocka?
Köp på Outnorth.se!
Detta är en löparklocka i det högre mellansegmentet. Den är väldigt lik syskonet Forerunner 230. Den stora skillnaden är att 235:an har optisk pulsmätning på handleden, utvecklad av Garmin själva.
Läs mer om Garmin Forerunner 235 på pulsklockaguiden.se!
Garmin Forerunner 230
Garmin träningsklocka i olika färger
Köp på Outnorth.se!
Väldigt lik Forerunner 235 förutom att den saknar optisk pulsmätning. Den är därför billigare än 235:an och det gör den till en mycket prisvärd löparklocka. Förutom att vara en GPS klocka kan den (precis som 235:an) även ansluta till ryska GLONASS för extra noggrannhet.
Läs mer om Garmin Forerunner 230 på pulsklockaguiden.se!
Garmin Forerunner 25
En blå Garmin sportklocka
Köp på Outnorth.se!
Detta är en billig och funktionell GPS klocka från Garmin som lanserades 2015. Den är en uppföljare till Forerunner 15. Det är Garmins "budgetserie" men de har även varit en försäljningssuccé vilket skvallrar om att det är bra klockor. Vill du ha de essentiella funktionerna och slippa betala ett högt pris är denna sportklocka ett utmärkt val.
Läs mer om Garmin Forerunner 25 på pulsklockaguiden.se!
Garmin Fenix 3 + HR
Fenix 3 hr har ett högt pris
Köp Fenix 3 på Outnorth.se
Köp Fenix 3 HR på Outnorth.se
Fenix 3 lanserades tidiga 2015 och kan sägas vara toppmodellen av pulsklockor från Garmin. Det är en avancerad klocka som kan användas till det mesta samtidigt som den är snygg och passar bra till vardags. Ett år senare lanserades en ny version, Fenix 3 HR. Den är utrustad med Garmins egna teknik för optisk pulsmätning.
Läs mer om Garmin Fenix 3 på pulsklockaguiden.se!
Garmin Forerunner 920XT
Forerunner 920XT är fylld med funktioner och inte billig.
Köp på Outnorth.se!
Detta är Garmins toppmodell när det kommer till triathlon och multisport. Utseendemässigt ser man att det inte är någon "finklocka" utan att den är till för hårda strapatser. Men precis som övriga moderna pulsklockor kan den kopplas upp mot app/dator och du kan få mobila notiser på den.
Läs mer om Garmin Forerunner 920XT på pulsklockaguiden.se!

Garmin aktivitetsarmband

Garmin tillverkar även aktivitetsarmband och aktivitetsmätare. Även om de inte är alls lika stora på den marknaden som inom tränings och GPS klockor har de flera bra modeller. Ibland kan det vara ganska små skillnader mellan en träningsklocka och ett aktivitetsarmband. När aktivitetsarmband var nya på marknaden var de ofta i stort sett bara en stegräknare. Men varefter tekniken utvecklats har de fått mer funktioner och närmar sig ibland en fullfjädrad träningsklocka.

Lista över aktivitetsarmband

Nedanför är en lista över aktivitetsarmband från Garmin.

Garmin Vivosmart + HR
Garmin aktivitetsarmband Vivosmart HR.
Köp på Outnorth.se!
Detta aktivitetsarmband kom 2014. Det mäter dina steg, distans, sömn och kaloriförbrukning. Precis som namnet antyder har det smart-funktioner och kan "prata" med din mobil. Hösten 2015 kom HR-versionen med optisk pulsmätning vid handleden, riktigt bra!
Läs mer om Garmin Vivosmart på pulsklockaguiden.se!
Garmin Vivofit
Tredje versionen av denna populära aktivitetsmätare från Garmin.
Köp Vivofit 3 på Outnorth.se!
Köp Vivofit 2 på Outnorth.se!
Detta är ett klassiskt aktivitetsarmband som lanserades först 2014. Året efter kom Vivofit 2 och våren 2016 kom den tredje versionen. Är du ute efter att köpa ett billigt och bra armband är detta ett utmärkt val.
Läs mer om Garmin Vivofit på pulsklockaguiden.se!
Garmin Vivoactive + HR
Vivoactive svart modell.
Köp Vivoactive HR på Outnorth.se!
Köp Vivoactive på Outnorth.se!
Vivoactive är kanske mer en träningsklocka än ett aktivitetsarmband men det tillhör ändå "vivo-serien". Modellen kom 2015 och fungerar även som en ren smartklocka. Våren 2016 kom en ny version med Garmins optiska pulsmätning vid handleden, Vivoactive HR.
Läs mer om Garmin Vivoactive på pulsklockaguiden.se!

Historia

Företaget Garmin bildades 1989 i Kansas, USA av Gary Burell och Min Kao. Namnet kommer som ni ser från deras namns tre första bokstäver. Förutom träningsklockor gör de även navigation och kommunikationsutrustning för flyg, fordon och den marina marknaden. Deras första GPS kostade 2500$ och 1991 fick de amerikanska armén som kund.

1995 var deras försäljning 105 miljoner dollar och 1999 var det uppe i 233 miljoner. 2005 var Garmins intäkter 1,03 miljarder dollar och året efter ökade det till 1,77 miljarder. Det är ett riktigt framgångsrikt företag och siffrorna för 2014 är intäkter på 2,87 miljarder dollar och de har cirka 10000 anställda.

Garmins historia med pulsklockor

Garmin pulsklocka FR 101.

Den allra första Garmin GPS klocka som lanserades var Forerunner 101. Detta var 2003 och den hade ingen möjlighet till pulsmätning. 2005 kom systermodellen 301 där man kunde koppla in ett pulsband. Det fanns också en tredje systermodell, Forerunner 201, som hade uppladdningsbart batteri istället för två AAA batterier i 101:an. Bortsett från Forerunner 101 har alla Garmins träningsklockor sedan dess haft möjlighet att ladda upp data och träningspass till en dator och program för vidare analyser.

2006 kom modellerna Garmin Forerunner 305 och 205. Dessa modeller var mindre än föregångarna och hade noggrannare GPS. 2007 kom Forerunner 50 som använde sig av en fot pod istället för GPS.

Nästa modell var Forerunner 405 som kom 2008. Den var synbart mindre än sina föregångare och hade bättre GPS. 2009 lanserades tre nya modeller, Garmin Forerunner 310XT, 405CX och 60. Forerunner 310XT var företagets första vattentäta sportklocka och lämpade sig därför till simning och triathlon.

Nästa omgång av nya klockor kom 2010 med modellerna Garmin Forerunner 210, 110 och 410. Våren 2011 kom Forerunner 610 som var utrustad med pekskärm. 2012 kom triathlonklockan 910XT och senare på året budgetmodellen Forerunner 10.

Hösten 2013 lanserades två nya modeller, Garmin Forerunner 220 och 620. Båda två hade färgskärm och Bluetooth Low Energy. Nästa pulsklocka var Forerunner 15 som kom 2014 och är en uppföljare till budgetmodellen 10.

Senare modeller finns delvis beskrivna ovanför och mer utförligt på egna sidor.