Fitbit är bland de största inom smartklockor och aktivitetsarmband och med Fitbit Alta visar de att de inte bara är bra på att skapa högkvalitativa wearables, utan de är även bra på att designa dem på ett snyggt sätt. Att utvecklingen har gått fort inom denna genre är inte någon nyhet, men när vi tar oss en titt på just Fitbit Alta så är det så att det vi möts av är förvånande snyggt. Visst är det så att vi har sett snyggt designade dito tidigare, men med denna produkt kan man själv bestämma vilket armband man vill ha. Fitbit Alta lanserades i början av 2016 och sommaren 2017 lanserades Fitbit Alta HR. Fitbit Alta HR är helt enkelt en uppdatering av originalmodellen med optisk pulsmätning via handleden (HR=Heart Rate). Det är ett smart drag då mer och mer pulsklockor och aktivitetsarmband idag har optisk pulsmätning.

Man kan välja mellan att ha armbandet i original, vilket är gummi, men man kan öka både estetik och kvalitet genom att köpa läder eller metallarmband till sin Fitbit Alta. Detta är naturligtvis en bra idé och trots att armbanden är aning dyra så är det en mycket trevlig möjlighet som vi ger ett stort plus för.

Klicka här för att läsa mer och köpa på NetOnNet!

Att aktivera Fitbit Alta HR

Fitbit alta HR ett aktivitetsarmband

För att aktivera den gör man så att man antingen knackar på den två gånger, eller så håller du upp den. För att detta ska vara tillfredsställande till 100 % krävs det att man inte har långärmade jackor/tröjor på sig, men om man har kläder som är mindre tajta vid handleden så kan man se informationen genom att dra upp tröj- eller jackärmen en aning. Det är dock på det viset att skärmen är långsmal och går längs med armen, så man får antingen se information på fel ledd, eller så får man se den uppställd på högerkant.

Om du finner det svårt att förstå hur detta ser ut så är det bara att titta på en bild av Fitbit Alta, då förstår du hur skärmen ser ut. Vi rekommenderar dig att titta noga på bilder på hur den ser ut, för då kan du från början avgöra om detta är en display som du kommer att känna dig bekväm och överens med.

På samma sätt som du aktiverar den bläddrar du mellan olika visningar, men för det knackar du endast en gång. Enligt många som har testat den så är det så att detta inte fungerar 100 % av gångerna, utan det ligger snarare på hälften av gångerna. Detta är naturligtvis inte bra alls, så trots att vi inte själva har testat den så känner vi att det blir ett minuspoäng på grund av detta.

Kul och smart stegräkning

Med Fitbit Alta kan du lätt räkna dina steg

Att den räknar steg på ett utomordentligt sätt är något vi ger höga poäng för och det är dessutom så att den har en del nya funktioner att bjuda på. En bra funktion som är svår att ogilla är att den håller reda på dig och dina steg kontinuerligt. Om du inte har gått 250 steg i timmen så påminns du av Fitbit Alta 10 minuter innan. På så vis så kan du, när tillfälle ges, ta igen dina förlorade 250 steg.

Kanske kan du uppleva att detta fungerar som en stressande funktion? Om så är fallet rekommenderar vi dig inte att köpa den, för så fort du har den på dig så kommer du att bli påmind om allt du inte har gjort. Det kan exempelvis kännas aningen jobbigt en dag då man inte är på sitt bästa motionshumör. Andra dagar så kommer detta istället upplevas som positivt, så det är mer av en fråga om dagsform. Det ultimata är naturligtvis att man har den på sig varje dag och att man sköter sina steg hela tiden, men vill du kompensera för en mindre aktiv dag så är det inga svårigheter att ordna med det. Det ska inte vara så att Fitbit Alta skapar ångest, utan den ska fungera som ett sätt för dig att hålla ordning på din motion.

Gång, löpning, aerobics, cykling, crosstrainer och sport

Med Fitbit Alta HR autodetekteras din motion och den känner igen motionsformerna gång, löpning, aerobics, cykling, crosstrainer och sport. Det krävs att du håller på med en av dessa träningsformer i 10-15 minuter för att den ska detektera att du är aktiv.

Om man jämför med vissa andra dito så är det så att man kan uppleva denna funktion som aningen enkel, men den är välfungerande. Den passar alltså personer som nöjer sig med enklare varianter, medan ni som vill ha hightech-lösningar troligtvis kommer att bli besvikna.

Jämför utifrån dina egna behov

När det är dags att köpa smartklockor/smartarmband så är det viktigt att välja rätt utifrån ens egen livsstil och behov. Tänk först och främst igenom vad det är för funktioner du vill ha och vad för funktioner som du kommer att använda. Efter det kan du börja leta efter en lämplig produkt som passar dig både vad gäller pris och funktioner.

Låt dig inte luras att köpa komplicerade varianter om du endast vill ha en enkel variant och köp inte heller en enkel version om du vill ha en mer avancerad. Tänk efter före är vårt bästa tips, för då riskerar du inte att göra fel köp som endast hamnar i en låda.

Klicka här för att läsa mer och köpa på NetOnNet!