Suunto Quest träningsklocka.

En av trotjänarna bland träning och pulsklockor är Suunto Quest som har funnits på marknaden ända sen 2011.

Klockan ligger i det lägre mellansegmentet och är du intresserad av en mer avancerad modell rekommenderar vi Suunto Ambit3 (vilken finns i flera versioner).

Suunto Quest – Funktioner

På Suuntos online community movescount.com kan du ladda hem olika träningsprogram som sedan styr hastighet och intensitet i klockan. Du kan även efter dina träningspass analysera statistiken på samma sida för att få en större förståelse och insikt i din träning och utveckling.

En POD till Quest.

Vi rekommenderar att köpa till pulsband, då får du ut puls, kaloriförbrukning och återhämtningstid. Suunto Quest saknar inbyggd GPS, men köper du till deras ”GPS track POD” får du tillgång till det. Då är det en fullfjädrad träningsklocka som håller koll på och lagrar din hastighet, avverkad distans och höjdförflyttning.

Klockan innehåller också intervalltidtagare, stoppur, tid, datum och alarm. Den väger 40 gram vilket gör den till en lätt och smidig träningsklocka. De flesta slimmade träningsklockor ligger däromkring medan mer avancerade multisportklockor ligger på upp mot 80-90 gram.

Nackdelar

Den största nackdelen med Suunto Quest är att den saknar GPS. Vill du ha en liknande klocka i samma prisklass med GPS kan vi rekommendera Garmin Forerunner 25 som är en kvalitativ budget GPS-klocka.

I övrigt har Quest:en några år på nacken och saknar funktioner som dagens smartklockor har, till exempel möjligheten att få mobil push-notiser direkt till skärmen.

Men är ovanstående inte något du känner att du har behov av så är detta en mycket kompetent och bra träningsklocka.

Sammanfattning

Är du ute efter en enkel och billig träningsklocka är Suunto Quest ett bra val. En av fördelarna med klockan är att den är väldigt snygg (enligt oss) och passar bra att använda även till vardags.

Klicka här för att köpa på Outnorth.se! Den verkar tyvärr helt slut i lager överallt