Forerunner 935 är en ny GPS träningsklocka från Garmin. Snabbt och enkelt skulle man kunna säga att det är en billigare variant av Fenix 5, eller lite av en uppföljare till Forerunner 735XT eller Forerunner 920XT.

Garmin Forerunner 935 – Fakta och specifikationer

Forerunner 935 är en riktigt bra GPS klocka

Som sagt kan den sägas vara lite av en billigare variant av Fenix 5. Detta på grund av, eller tack vare, att den består främst av plast istället för metall. Den är utrustad med barometrisk altimeter och WiFi samt träningsintensitet/återhämtning som inte finns i FR735XT.

Forerunner 935 är även utrustad med Bluetooth Smart sensor stöd, vilket var nytt i och med Fenix 5. Med Bluetooth Smart sensor stöd kan du enkelt koppla in vilket pulsband som helst och är inte låst till Garmins egna produkter. I själva användningen är Garmin Forerunner 935 som sagt väldigt lik Fenix 5, näst intill identisk ibland, enligt bland annat DC Rainmaker.

Den är utrustad med ”Running Dynamics Pod” kompatibilitet och TrainingPeaks är förinstallerat. Som tidigare nämnt är Forerunner 935 även utrustad med data över hur hårt man tränat. Detta inkluderar både aeroba och anaeroba träningseffekter.

Klicka här för att läsa mer och köpa på Outnorth.se!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Träningsmaskiner.com!

Klicka här för att läsa mer och köpa på NetOnNet!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Skistart!

Optisk pulsmätning

garmin forerunner 935 har optisk pulsmätning

Precis som i stort sett alla av dagens träningsklockor (i alla fall de lite dyrare) ingår det numera optisk pulsmätning via handleden. Så gör det även i Forerunner 935 och det är som vanligt på senaste tid Garmins egna Elevate teknik som används. Den optiska pulsmätningen sker dels när man tränar men även 24/7 som en del av aktivitetsmätningen. En fördel är att sensorn har blivit lite uppgraderad och förbättrad i och med FR935 (och Fenix 5). Denna uppgradering märks främst i 24/7 pulsmätningen som nu sker konsekvent med någon sekunds mellanrum istället för lite då och då.

Något man dock ska ha i åtanke när det kommer till optisk pulsmätning är att noggrannheten kan variera på individuell basis. Alltså att det fungerar olika bra på olika personer. Saker som inverkar här är hur mycket kroppsbehåring man har, hudfärg samt exakt var man placerar klockan. Tänk på att träningsklockor med sån här teknik bör sitta ganska hårt. Inte så hårt att det blir märken, men under ett träningspass ska du inte kunna stoppa in ett finger under armbandet. Som helhet fungerar den optiska pulsmätningen bra i FR935.

Forerunner 935 – Sammanfattning

Garmin Forerunner 935 är en väl mottagen GPS klocka till ett mycket bra pris. Tycker du Fenix 5 är alldeles för dyr har du ett bättre alternativ här. Tänkte du köpa en FR735XT kan du istället uppgradera dig och köpa en Forerunner 935 istället! Den passar utmärkt för multisport/triathlon men även som en renodlad löparklocka. Kanske är detta en av de bästa klockorna i segmentet just nu, självklart lite beroende på just dina önskemål.