Hösten 2015 lanserade Garmin tre stycken nya pulsklockor i Forerunner serien, modellerna 230, 235 och 630. Garmin Forerunner 230 är en mycket kompetent och prisvärd klocka i mellansegmentet.

Pulsmätning via bröstband

Garmin forerunner 230 med pulsband.

Detta är en renodlad pulsklocka för löpning, även om den går att använda till andra aktiviteter till viss del. Den är helt identisk med syskonet Garmin Forerunner 235 förutom en skillnad. 235:an har optisk pulsmätning vid handleden medan du behöver ett pulsband till 230:an. Detta gör att Forerunner 230 är ett par hundralappar billigare än sitt större syskon. Är du inte intresserad av att kunna mäta pulsen vid handleden är det bara en fördel då du får samma klocka till ett lägre pris!

Med en optisk pulsmätare slipper du visserligen ett pulsband runt kroppen och kan enkelt mäta pulsen dygnet runt. Men det är inte riktigt lika exakt som ett pulsband, speciellt inte vid stora variationer av pulsen, till exempel intervallträning. Så är du endast ute efter att ha din klocka till träningspassen är det bara en fördel att använda ett bröstband för pulsmätning.

Övriga skillnader mellan syskonmodellerna är sådant som beror på den optiska pulsmätaren. Garmin Forerunner 230 är 1 gram lättare än 235:an och har längre batteritid. Batteritiden för modell 230 är 16 timmar med GPS påslagen och 5 veckor utan. Utöver detta är modellerna helt identiska, i alla fall på pappret.

Garmin Forerunner 230 – Övriga funktioner

Förutom vanlig GPS har du möjlighet att koppla in ryska GLONASS för extra noggrannhet. Var dock medveten om att detta drar cirka 20% mer batteri.

Forerunner 230 är främst en löparklocka men du kan även använda den till cykling. Med ANT+ teknik kopplar du in sensorer för hastighet/kadens.

Den har en vattenmärkning på 50 m djup så du kan utan problem simma med den. Dock finns det inga rena simfunktioner inbyggda.

Klassisk aktivitetsmätning

Med denna träningsklocka kan du också hålla koll på dygnets aktiviteter. Klockan mäter dina steg, hur långt du gått, förbrukade kalorier och hur mycket du sovit. En röd stapel på klockan ser till så att du rör på dig tillräckligt mycket!

Kopplar du upp dig mot Connect IQ är möjligheterna oändliga. Där kan du ladda hem nya funktioner och ändra klockans utseende. Forerunner 230 är kompatibel med både Android och iPhone.

Sammanfattning

Detta är en riktigt bra pulsklocka om du inte har alldeles för höga krav. Den är billig för att vara såpass modern och avancerad. Nackdelen är att du är lite begränsad till just löpning. Vill du ha pulsmätning vid handleden är 235:an ditt val, men om så inte är fallet sparar du flera hundralappar genom att köpa Garmin Forerunner 230 istället.

Läs mer och köp på Outnorth.se!

Läs mer och köp på NetOnNet!

Läs mer och köp på Skistart.com!

Köp denna träningsklocka billigt online.