På början av 2015 lanserades Polar A300 vilket är en enkel träningsklocka och aktivitetsmätare. Den är ett bra val för dig som inte har behovet av de mest avancerade träningsfunktionerna.

Polar A300 – Utseende och funktioner

Polar A300 med pulsband.

Denna klocka har en enkel och stilren design. Den ser inte överdrivet sportig ut och kan på ett snyggt sätt användas till vardags (även om det såklart är subjektivt). Skärmen är lättläst tack vare bra upplösning. Armband till klockan finns i olika färger och kan lätt bytas ut.

Den väger 48 gram och har en maximal batteritid på 28 dagar. Den är vattentät och du kan med hjälp av ett pulsband mäta din puls. Du kan köpa den både med och utan pulsband, men vi rekommenderar starkt att köpa ett då träning och kaloriförbrukning blir mycket exaktare.

Aktivitetsmätning

Polar A300 är i grunden ett aktivitetsarmband med träningsfunktioner. Klockan håller reda på alla dina aktiviteter under dagen som:

  • Antal steg
  • Hur långt du gått
  • Kaloriförbrukning
  • Sömn och sömnkvalitet

Klockan börjar vibrera när du rört dig för lite.

Anslutning till dator och webbtjänst

Tjänsten Polar Flow vilken ingår om du tänkt köpa klockan.

Du kan koppla upp din A300 till webbtjänsten Polar Flow (vilken är helt gratis). Där kan du analysera dina dagliga aktiviteter och få upp statistik och grafer. På detta sätt kan du följa din utveckling över tid. Har du iPhone (iOS) kan du även ansluta klockan till appen MyFitnessPal.

Du kan även få dina vanliga mobil-notifikationer i klockan. Det kan vara allt från Instagram, Facebook, SMS eller inkommande samtal.

Förbättra din träning med A300

Med hjälp av klockan kan du se hur din kondition utvecklas. Polar A300 kan räkna ut din maximala syreupptagningsförmåga vilket är en stor faktor inom uthållighetsaktiviteter. Med hjälp av ett tillhörande pulsband får du riktigt exakta mätdata.

Nackdelar och sammanfattning

En A300 på handen.

Det är en relativt billig klocka och således saknas en del funktioner som finns i de dyrare modellerna. Men den största nackdelen med Polar A300 är troligtvis att den inte har någon GPS. Detta innebär att du till exempel inte kan mäta sträcka/tempo när du är ute och springer. Vidare så är självaste träningsfunktionerna ganska begränsade jämfört med klockor som kostar mer.

Går du upp några hundralappar i pris kan du istället köpa den mer avancerade GPS klockan Polar M400. Sedan finns även toppmodellen Polar V800 men då snackar vi flera tusenlappar extra.

Men för dig som främst vill ha en aktivitetsmätare och kartlägga grundläggande träning så är A300 ett billigt, snyggt och bra alternativ!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Outnorth.se!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Maxpuls.se!

Klicka här för att komma till startsidan.