Våren/sommaren 2017 lanserades en ny pulsklocka från Polar, nämligen Polar M430. Den kan ses som en uppdatering av den gamla populära (och fortfarande mycket bra) trotjänaren M400.

Polar M430 – Nya funktioner

Polar M430 pulsklocka

Polar M430 är som sagt en uppföljare till M400 och därför kommer jag gå igenom vad som är nytt i M430 jämfört med föregångaren. Den allra största uppgraderingen eller förändringen är att Polar M430 har optisk pulsmätning via handleden. Detta sker genom en 6 LED sensor som enligt Polar själva ska vara deras bästa någonsin.

Istället för notifikationer via ljudsignal får man det nu via vibrationer. Detta är en GPS klocka och nu är tekniken förfinad så att GPS:en drar extra lite batteri. Detta kombinerat med ett lite större batteri än tidigare gör att den optiska pulsmätningen inte försämrar batteritiden allt för mycket. En annan ny och bra funktion är ett fitness test (VO2 Max) med den optiska pulsmätningen. Detta kan utföras endast liggandes i vila, istället för att göra ett tufft intervallpass.

Andra nya funktioner är ett uppgraderat stoppur, nya sömnalgoritmer, mer möjligheter att ändra displayen, ny anslutning och ny design på armbandet. Men de allra största nyheterna är den optiska pulsmätningen, vibrationsnotifikationer och nya sömn-beräkningar.

M430 – bästa pulsklockan 2018 och framåt?

Optisk pulsmätning på M430

Polar M430 är en riktigt bra träningsklocka med GPS. Den tar med sig allt bra från M400 och adderar nya effektiva funktioner. Priset är också ganska lågt, det är nästan en billig pulsklocka. Kombinerat är detta en riktigt bra allroundklocka som kommer räcka riktigt långt för vem som helst! Är du nybörjare på området är detta troligtvis ett av de absolut bästa köpen, men är du mer avancerad kanske du vill kika på de mer exklusiva (och dyrare) klockorna.

Klicka här för att läsa mer och köpa M430 på Outnorth!

Klicka här för att läsa mer och köpa M430 på Conrad.se!

Klicka här för att läsa mer och köpa M430 på Maxpuls.se!