Hösten 2016 kom ett intressant tillskott på pulsklocka-marknaden, nämligen Polar M200. Enkelt och snabbt sagt är M200 en mycket billig och effektiv liten träningsklocka med GPS för de som inte vill spendera en förmögenhet men ändå köpa från ett stort kvalitetsmärke. Den har inte de allra mest avancerade funktionerna men ändå väl tilltagen teknik för att vara i denna prisklass!

Polar M200 har optisk pulsmätning

Polar M200 är en GPS klocka med optisk pulsmätning

Den kanske allra största och mest iögonfallande funktionen man hittar i en M200 är den optiska pulsmätningen. Optisk pulsmätning blir vanligare och återfinns idag i allt billigare och billigare träningsklockor. För några år sedan fick man betala flera tusen för funktionen. Men nu får du alltså denna moderna teknik i en Polar M200 som kostar runt 1000-1500:- i butik. (Vill du köpa den har vi länkar till olika butiker längst ner).

Den optiska pulsmätningen kan dock ej användas för att mäta din puls dygnet runt som en aktivitetsmätare. Men du kan istället närsomhelst avläsa din puls via en knapptryckning. Det är en aningen annorlunda optisk sensor jämfört med tidigare produkter från Polar, men det gör ett bra jobb.

Övriga funktioner och fakta

Precis som priset återspeglar är det en ganska simpel pulsklocka med allt vad det innebär. Den har två knappar, en på varje sida, vilket dock kan vara ganska smidigt då man inte behöver lära sig så mycket. Skärmen/displayen är ganska simpel men tydlig när du tränar. Det går att få notifikationer från din mobil och smartphone, men det fungerar inte jättebra eftersom skärmen inte klarar av att visa så mycket text. (Till exempel om du får ett sms kan du inte läsa så mycket av det).

En bra sak med Polar M200 är att man kan ladda ner träningsscheman och träningspass från Polar Flow, något som vanligtvis endast återfinns i dyrare GPS klockor. Denna klocka är fylld med olika träningsaktiviteter att välja mellan såsom:

  • Löpband
  • Vägcykling
  • Mountainbike
  • Gång
  • Styrketräning
  • Simning
  • Skateboard
  • Vandring
  • Löpning på väg
  • Plus många mer

Inne i de olika aktiviteterna kan man välja mellan två olika data som ska visas på skärmen, t.ex. tid och puls.

Aktivitetsmätare

Som i stort sett alla moderna pulsklockor kan M200 användas som en aktivitetsmätare som bland annat räknar antal steg varje dag. Notera dock som vi skrev ovan att den optiska pulsmätningen ej används till detta utan endast till träningspass.

Sammanfattning

Framsidan på M200

Detta är en mycket prisvärd träningsklocka med GPS och optisk pulsmätning. Mycket billigare än så här blir det inte med tanke på vad man får!

Men är man ute efter något mer avancerat kan Polar M600 vara ett intressant alternativ från samma tillverkare. Om man inte bryr sig om optisk pulsmätning kan trotjänaren M400 vara ett bra alternativ.

Klicka här för att läsa mer och köpa på Conrad.se!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Outnorth.se!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Maxpuls.se!