Garmin Vivosmart HR aktivitetsarmband.

Garmin Vivosmart är ett avancerat träningsarmband som först lanserades 2014. Hösten 2015 annonserades en ny version, Vivosmart HR, med den stora förbättringen att det har en optisk pulsmätare. Armbandet påminner om den populära Vivofit serien.

Fördelar med Garmin Vivosmart HR

Den största fördelen jämfört med syskonet Vivofit och många liknande modeller är att Vivosmart HR mäter pulsen på handleden. Detta sker med hjälp av en optisk pulsmätare som är igång dygnet runt. Detta ger dig friheten att träna utan att behöva ha på dig ett pulsband. Du kan även använda armbandet som en pulsmätare på handleden tillsammans med andra Garmin enheter. En annan fördel är att det sett till sina funktioner är en billig produkt att köpa.

Fungerar som en smartklocka

Vivosmart kan ta emot notifikationer.

Garmin Vivosmart är som namnet antyder ett ”smart armband”. Detta gör att det sticker ut en del från många mindre avancerade aktivitetsarmband. Funktionerna är simpla men mycket effektiva. Du får dina vanliga notifikationer direkt till armbandets skärm. Till exempel ser du om du får ett SMS, Twitter eller Facebook meddelande. Du kan även styra din musik via armbandet.

Klicka här för att läsa mer och köpa på Conrad.se!

Klicka här för att läsa mer och köpa på NetOnNet!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Outnorth.se!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Träningsmaskiner.com!

Övriga funktioner

Förutom att vara ett smart aktivitetsarmband med optisk pulsmätning har det alla de klassiska funktionerna man förväntar sig. Utöver pulsen så mäter Garmin Vivosmart dina totala steg, distans du gått, sömn och kaloriförbrukning. Den mäter även antal trappor med hjälp av en integrerad barometrisk höjdmätare.

Den mäter hur många minuter du utövar intensiva aktiviteter som bland annat simning och löpning. Att gå ner i vikt är mycket enkelt med detta armband!

Vivosmart har en vattenklassning på 5 ATM. Det innebär att den utan problem tål vattenstänk, duschning och mindre simturer. Dock ska man inte dyka djupt med den eller ha den överdrivet mycket under vatten.

Garmin Connect

Du kan koppla upp din Vivosmart till appen Garmin Connect vilken finns till både iPhone och Android. Det är ett av de mest avancerade systemen för aktivitetsdata på marknaden. Du får lätt upp statistik och grafer över flera aktiviteter och kan jämföra mellan olika tidsintervall.

Batteriet har en livslängd på upp till 5 dagar. Bandet finns i två olika storlekar, 136-187 mm eller 180-224 mm och det finns flera olika färger att välja mellan.

Nackdelar

Är du ute efter en träningsklocka med avancerade funktioner är det inte säkert att detta aktivitetsarmband räcker för dig. Då bör du istället köpa en renodlad pulsklocka/träningsklocka. Annan kritik som har framförts av vissa användare är att det ibland är svårigheter att synka Vivosmart med Garmin Connect appen.

Sammanfattning

Garmins aktivitetsarmband Vivosmart HR är ett billigt alternativ för dig som vill hålla koll på dina dagliga aktiviteter och träningspass. Tränar du inte på en seriös nivå räcker det till mer än väl. En stor fördel jämfört med många liknande armband är den optiska pulsmätningen som sker vid handleden.