Polar Vantage M är en av de mest efterfrågade multisport- och löparklockorna på den svenska marknaden just nu. Vi har tittat närmre på klockan och dess funktioner.

Klockan har utrustats med både GPS och pulsmätning och har många bra funktioner. Vi skulle säga att det är en mycket prisvärd klocka för dig som tar din träning och hälsa på stort allvar.

En kvalitativ klocka med många användbara funktioner

Polar Vantage M - köp online idag!

Polar Vantage M är en allsidig multisport- och löparklocka med massor av funktioner som ska hjälpa dig att prestera bättre. Klockan mäter din puls vid handleden. Pulsmätningen görs via hudkontakt i kombination med optisk pulsmätning, se mer under specifikationer.

Tack vare att du kan välja mellan 130 olika sportprofiler och ange olika inställningar för dina favoritsporter kan du använda din klocka på ett ytterst individuellt sätt. Du kan ange och anpassa upp till 20 stycken olika favoritprofiler.

Läs mer och se bästa pris på Outnorth!

Läs mer och se bästa pris på Skistart.com!

Polar Vantage M – Specifikationer

Vantage M pulsklocka
 • Display: 1,2” färgdisplay med 240×240-upplösning, 5 knappar.
 • Uppladdningsbart batteri med USB-laddning, 230 mAh Li-Poly-batteri.
 • Vikt: 45 gram.
 • Vattentålig.
 • GPS/GLONASS som ger dig en översikt vad gäller hastighet/tempo, distans, A-GPS, höjd och stigning/nedstigning.
 • Exakt pulsmätning vid handleden. Pulsmätningen sker via pulssensor eller handled med Precision Prime™ sensor fusion-teknologi.
 • 130+ sportprofiler, med möjlighet att välja ut och anpassa 20 favoriter.
 • USB-anslutning för uppdateringar och synkronisering med PC och Mac.
 • BT Smart för uppdateringar och synkronisering med mobil, samt synkronisering med sensorer: puls, vikt, steg- och kadenssensorer (fart, kadens, kraft).
 • Kompatibel med STRYD-sensor.
 • Upp till 30 timmars träningstid med GPS och optisk pulsmätning.
 • Upp till 1 vecka batteritid vid daglig användning (1 timmes träning och optisk pulsmätning, utan varningar) och upp till 24 dagars batteritid med endast daglig aktivitetsmätning.
 • Möjligt att synkronisera uppgifterna med andra sportforum, som Strava eller TrainingPeaks.
 • Utbytbart armband.

Förbättra din prestation i löpspåret

En av Polar Vantage M’s mycket användbara funktioner är det så kallade ”Running program”, med vilket du kan skapa ett personligt löpträningsprogram. Du har då möjlighet att välja mellan fyra olika distanser: 5000 meter, 10 000 meter, halvmaraton och maraton.

Med hjälp av ”Running index” får du ditt VO2max-värde presenterat vilket möjliggör för dig att se hur din löpprestation utvecklas och utvecklats över tid. VO2max-värdet anger hur mycket syre din kropp kan ta upp och utnyttja mätt i liter per minut. Detta ger dig en indikation på din aeroba kapacitet.

Ett extra plus ger vi för funktionen ”Polar flow for coach” vilken möjliggör för dig att dela all träningsdata med en eventuell tränare. Detta via en kostnadsfri webbtjänst. Tillsammans kan du och coach planera och följa upp din träning och hur du utvecklas.

Håll koll på sömn och vila

Både under träningsdagar och vilodagar gör klockan en daglig aktivitetsmätning. Den registrerar hur aktiv du är under dagen och ger dig vägledning i hur du kan nå dina på förhand uppsatta aktivitetsmål.

Du får också information om din sömn och hur ditt sömnmönster ser ut. Vila och sömn är två av våra grundläggande behov. Att tillgodose dem innebär att hämta kraft och att återhämta sig, något som är nödvändigt för att behålla hälsan och självklart för att kunna utvecklas som atlet.  

Undvik överansträngning

Eftersom Polar Vantage M också har en funktion som kallas för ”Training Load Pro” kan du minska risken för överträning. Funktionen ger dig en helhetsbild över hur dina träningspass belastar kroppen. Du får data över hur ditt hjärta och dina muskler jobbat samt över hur ansträngd du känner dig. Datan kan presenteras med fokus på enskilda pass eller med översikt över en längre period. Hjärtbelastningen beräknar klockan som träningsimpuls (TRIMP), vilket är en vedertagen metod för att kvantifiera träningsbelastning. Du behöver dock använda en separat effektmätare om du vill ha ett värde för träningsbelastningen på det muskuloskeletala systemet.

Polar Vantage M – En snygg accessoar!

Sist men inte minst ska nämnas att Polar Vantage M’s armband såklart är utbytbart. Därför kan du använda den vid i princip alla tillfällen. Den är tillräckligt snygg för att ha på sig på fest och på arbetsplatsen, även om designen är ”sportig”. Du kan välja ett slitstarkt sportband (TPE och silikon) i rött, vitt eller svart alternativt ett vävt armband av återvunnet PET-garn. De vävda banden går att köpa i vitt, orange eller petrol.

Läs mer och se bästa pris på Outnorth!

Läs mer och se bästa pris på Skistart.com!