Suunto Ambit3 är en pulsklocka i det högsta segmentet och en given konkurrent till Garmin Fenix modellerna.

Olika modeller av Suunto Ambit3

Ambit3 finns i 4 olika versioner, alla med olika inriktningar och i olika prisklasser. De versioner som finns är listade nedanför i stigande prisklass:

  • Suunto Ambit3 Run. Den billigaste versionen, en GPS klocka främst avsedd för löpning.
  • Suunto Ambit3 Sport. En multisport klocka som passar till det mesta.
  • Suunto Ambit3 Peak. En klocka för ”utforskare” enligt Suunto.
  • Suunto Ambit3 Vertical. En exklusiv multisportklocka med avancerade höjdfunktioner.

Run versionen

Run versionen

Suunto Ambit3 Run.

Precis som namnet antyder är detta allra främst avsett att vara en löparklocka. Köper du till ett pulsband kan den mäta hastighet, distans, tempo, puls och GPS-höjd. Batteriet räcker i 15 timmar med en GPS-precision på 5 sekunder. Vid 1 minuts precision räcker batteriet i hela 100 timmar.

Detta är en mycket prisvärd löparklocka för under 2000:-. Den är ett utmärkt val om du främst ska ha den till endast löpning och inte behöver mer avancerade funktioner. En god konkurrent till Polar M400.

Klicka här för att läsa mer och köpa Run versionen!

Ambit3 Sport

Sport modellen är en riktigt bra och bred träningsklocka som fungerar till det mesta. Den marknadsförs som en komplett multisportklocka vilket stämmer bra. Vad du än vill bli snabbare och bättre på så är denna version ett bra val. Den fungerar utmärkt till löpning, cykling och även simning då den är vattentät.

Klicka här för att läsa mer och köpa Ambit3 Sport!

Suunto Ambit3 Peak

Suunto Ambit3 Peak.

Peak versionen för utomhusäventyr!

Peak versionen är främst inriktad mot en ”outdoorpublik”. Det är en perfekt klocka om du ska bestiga ett berg eller vara ute på en lång vandring i vildmarken. Utmärkande funktioner för denna modell är bland annat avancerade temperatur och väderleksrapporter.

Klicka här för att läsa mer och köpa Peak modellen!

Ambit3 Vertical

Vertical modellen är perfekt för bergsbestigare.

Ambit3 vertical.

Detta är den dyraste klockan i Ambit3 serien och inriktar sig främst till folk som på ett eller annat sätt sysslar med förflyttning i höjdled…

Perfekt för seriösa bergsklättrare som endast nöjer sig med det bästa!

Klicka här för att köpa Ambit3 Vertical!

Övriga egenskaper och funktioner

Även om det finns olika versioner har alla flera saker gemensamt.

Denna tredje generation av Ambit klockorna har inte längre stöd för ANT+ sensorer. Detta innebär att gamla pulsband, kadensmätare och liknande tyvärr inte är kompatibla med klockan.

En annan nyhet med denna tredje generationen är att det finns möjlighet till daglig aktivitetsloggning. Man kan få reda på all daglig rörelse och förbrukade kalorier. På detta sätt kan klockan räkna ut återhämtningstider. Utför man detta under många dagar blir beräkningarna även mer exakta.

Appar!

Något mycket bra med Suunto Ambit3 är att du kan installera appar i klockan. Här har de varit bättre och snabbare ute än till exempel Garmin.

Apparna man kan ha i klockan är mycket simplare än de man har i en mobiltelefon. Det positiva med detta är dock att alla kan skapa appar själva. Från Suuntos hemsida kan du enkelt välja olika data du vill att klockan ska visa. Du kan även kombinera data på alla möjliga sätt för att få ut nya funktioner. Självklart finns det även massor av färdiga appar som man bara kan ladda över direkt. På detta sätt förlänger man livslängden på klockan oerhört mycket!

GPS och mobilstöd

Suuntos Ambit3 klocka är mycket bra på att hitta GPS-signal. Den är till exempel snabbare än Garmin Fenix 3 modellen.

Den har bra koppling till iPhone, men stöd för Android är också på gång.