Garmin lanserar pulsklockor i högt tempo och i september 2016 kom modellen Garmin Forerunner 35. Det är som man kan gissa en fortsättning på deras lite billigare serie av GPS klockor. Man kan förstå det eftersom modellnamnet endast innehåller 2 siffror. Föregångarna heter Forerunner 10, 15 och 25.

Nyheter med Garmin Forerunner 35

En billig pulsklocka

Optisk pulsmätning på Forerunner 35.

Detta är som sagt en budgetklocka från Garmin vilket innebär att den är lite simplare än dyrare modeller. Forerunner 15 adderade ANT+ pulsmätning samt aktivitetsmätning. Nästa stora nyhet var bluetooth smart kompatibilitet i och med FR25.

Den stora nyheten med Forerunner 35 är införandet av en optisk pulsmätare på undersidan av klockan, precis som på bland annat FR235. Tekniken är också densamma, nämligen Garmins egna Elevate sensor. Den optiska pulsmätaren på FR35 kan även mäta din puls dygnet runt och fungera som aktivitetsmätare.

En annan nyhet med Garmin Forerunner 35, som dock inte är så positiv, är att priset har höjts en del jämfört med de tidigare modellerna FR15/25. Forerunner 35 kostar nu cirka 500-600:- mer än föregångarna.

I och med 35:an kan man nu även lägga till specifika aktivitetsprofiler. Tidigare (med t.ex. FR25) blev allt man gjorde stämplat som ”run”. Nu kan man istället sortera upp sina aktiviteter som:

  • Löpning utomhus
  • Löpning inomhus (GPS:en avstängd)
  • Cykling
  • Cardio
  • Gång

Vidare finns det också en bra funktion för intervaller i klockan samt att skärmen har uppdaterats med bättre upplösning.

Forerunner 35 – Sammanfattning

Garmin forerunner 35

Vi försöker få tag i en Forerunner 35 så vi kan utföra ett test med följande recension och omdöme. Vi får se hur det går.

Men för att sammanfatta vad flera andra recensenter på internet har sagt, bland annat DC Rainmaker, så är detta en riktigt bra pulsklocka i övre budgetklassen. Den har som sagt ett högre pris än tidigare modeller i Garmins ”budgetserie” men samtidigt får du mer funktioner än du brukar i en billig GPS klocka. Det vi då främst tänker på är den optiska pulsmätningen. Är du ute efter en inte alltför dyr pulsklocka med optisk pulsmätning som även kan mäta din aktivitetsnivå dygnet runt är Garmins Forerunner 35 ett mycket bra val!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Conrad.se!

Klicka här för att läsa mer och köpa på NetOnNet!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Skistart.com!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Träningsmaskiner.com!