Våren 2010 släpptes Suunto M5 och den har således funnits på marknaden väldigt länge. Det är en gedigen sportklocka med de grundläggande funktionerna. Är du ute efter att köpa en billig och enkel klocka är detta ett bra val.

Suunto M5 funktioner

Suunto M5 svart.

Denna klocka är toppmodellen i Suuntos tidigare M-serie. M2 var en basmodell som visade puls (via ett pulsband) och kaloriförbrukning. Sedan fanns modellen M4 som var en uppgradering av M2 med olika sorters analyser och vägledning för att kunna ta träningen till en högre nivå. Det var även möjligt att koppla upp den till Suuntos online community movescount.com.

Sedan har vi då som sagt toppmodellen Suunto M5 som har alla funktioner från M4:an plus mycket mer. En M5 är kompatibel med flera av Suuntos sensorer/band. Förutom ett klassiskt pulsband (som ingår) kan du koppla ihop den med en GPS pod, Fot pod och Cykel pod. På så sätt kan du mäta distanser, se hastighet och analysera din rutt i efterhand.

Med en M5 kan du få instruktioner för optimal träningslängd och intensitet, baserat på dina mål. Du kan välja mellan 3 mål: Bättre kondition, gå ner i vikt (eller upp) och fri träning. Den ger också förslag på hur länge du bör vila för maximal återhämtning. Sedan kan du alltid ladda upp och analysera din träningsdata på movescount.com. Där kan du också ladda hem nya träningsprogram.

En Suunto M5 väger 40 gram och batteritiden är angiven till cirka ett år vid normal användning.

Fördelar

Modell M5.

Den största fördelen med denna träningsklocka är att den är billig. Den har funnits på marknaden i många år och därför är priset nedsatt. Åldern behöver dock inte vara något negativt, alla ”barnsjukdomar” som nya teknikprodukter ofta får är nu helt lösta. En annan fördel är att den är lätthanterlig och den är helt tillräcklig för personer som inte kräver det mest avancerade. Den är också snygg och kan med fördel användas till vardags.

Nackdelar och sammanfattning

Precis som åldern kan vara en fördel kan den också vara en nackdel. En M5:a har inte lika många och sofistikerade funktioner som nya klockor från Suunto. Är du ute efter nyare och mer funktionella pulsklockor kan du kolla in Suunto Ambit3 eller den för 2016 nya Suunto Spartan.

Men för dig som vill ha en billig och enkel träningsklocka är Suunto M5 ett utmärkt val. Att hitta en annan lika bra klocka inklusive pulsband för under tusenlappen blir svårt!

Läs mer och köp billigast på Outnorth.se!