Är du ute efter den bästa pulsklockan är Garmin Fenix 3 en modell du borde spana in!

Uppdatering: Januari 2017 kom uppföljaren Garmin Fenix 5 ut på marknaden!

garmin fenix 3 hr

Garmin är en av de största tillverkarna av kvalitativa träningsklockor och deras Fenix serie är lite av företagets flaggskepp. Dock har serien bitvis varit missförstådd och kritiserad. Originalmodellen och Fenix 2 nådde inte hela vägen fram alla gånger, men med nummer 3 i serien har Garmin verkligen skapat något häftigt och bra!

Garmin Fenix 3 – En mångfunktionell klocka!

Med denna modell har Garmin sammanfogat funktioner från multisport och triathlon, med utomhusaktiviteter som tex. vandring. Fenix 3 har likheter med Forerunner 920XT, men är mer inriktad på vandring än triathlon. Dock är den mycket uppskattad och populär bland multisportare. Det är helt enkelt en träningsklocka som är riktigt bra i alla lägen.

Vilka olika modeller finns det?

fenix 3

Detta är modellen utan optisk pulsmätning vilken är väldigt lik fenix 3 HR ovanför.

Garmin Fenix 3 kommer i flera olika färger och paket, men själva klockan är likadan på insidan. Dock finns det två distinkta skillnader inom modellen, nämligen med eller utan pulsmätning vid handleden. En ”vanlig” Fenix 3 kan såklart kopplas ihop med ett pulsband runt bröstet, men i början av 2016 kom en ny version med optisk pulsmätning.

Denna version heter Garmin Fenix 3 HR, där HR som vanligt står för Heart Rate. Med hjälp av Garmins Elevate-pulsmätning vid handleden slipper du ett vanligt pulsband och får stor frihet. Den enda nackdelen med detta är att HR modellen har ett högre pris. Men är du ute efter en billig pulsklocka bör du titta någon annanstans!

Klicka här för att läsa mer och köpa på NetOnNet!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Outnorth.se!

Funktioner och specifikationer

Bortsett från att Fenix 3 HR har optisk pulsmätning vid handleden är båda versionerna ganska (men inte helt) lika. Den optiska pulsmätaren syns som en liten utbuktning på undersidan av klockan, men de flesta känner inte av detta alls. Det är samma sorts teknik som används i några av Garmins nyare klockor som Forerunner 235 och Vivosmart HR. Den för 2016 nya Forerunner 735XT har också samma optiska pulsmätare och är ett bra alternativ till dig som tycker Fenix HR är för dyr.

Några utmärkande funktioner är:

  • EXO-antenn med GPS och GLONASS mottagning
  • Förbättra konditionen med funktioner som: steglängd, löpdynamik, kvoten mellan vertikal rörelse/steglängd, återhämtningsrådgivare och VO2 Max
  • Navigeringsfunktioner såsom: höjdmätare, treaxlad kompass, barometer och TracBackfunktion
  • Möjlighet att hämta och anpassa datafält, urtavlor, appar och widgets från Connect IQ platformen

Sammanfattning

Tycker du om att vandra i vildmarken, bestiga berg, utöva flera olika sporter? Detta samtidigt som du ser snygg ut till vardags? Då är en Fenix 3/HR valet för dig!