Fitbit ionic test och recension kommer snart

I slutet av 2017 lanserades Fitbit Ionic från det stora amerikanska företaget. Fitbit har länge varit en av de allra största tillverkarna av bra aktivitetsarmband. Men de hade fått lite problem de senaste åren med sämre försäljning. En enkel analys visade att de fått tuff konkurrens av mer avancerade smartklockor, såsom Apple Watch.

En smartklocka kan ju innehålla allt ett aktivitetsarmband gör och mycket mer därtill. Utvecklingen går helt enkelt snabbt framåt och prisskillnaden var nu inte så stor längre. För att åtgärda detta växande problem utvecklade således Fitbit sin egen smartklocka/smartwatch – nämligen Fitbit Ionic. De misslyckades inte heller, utan Ionic-modellen är deras kanske bästa någonsin!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Conrad.se!

Klicka här för att läsa mer och köpa på NetOnNet!

Funktioner och nyheter i Fitbit Ionic

Jämfört med Fitbits tidigare modeller har Ionic väldigt många nya funktioner och användningsområden. Men den har såklart även många av de bra funktionerna du hittar i föregångarna t.ex. Blaze och Surge.

Integrerad GPS

Den kanske allra största nyheten är att Fitbit Ionic har en inbyggd GPS. Det är detta som gör att den på riktigt kan konkurrera med Apple’s och Garmins’s mer avancerade smartklockor.

Hur bra är då deras GPS jämfört med liknande smartklockor? Jo, enligt ”Träningsklockgurun” DC Rainmaker som gjort ett utförligt test och recension så är den mycket bra och helt i nivå med konkurrenterna (länk). Bra jobbat Fitbit!

Optisk pulsmätning

Ionic har optisk pulsmätning och GPS

Fitbit Ionic har som i stort sett alla nya träningsklockor/aktivitetsarmband/smartklockor idag optisk pulsmätning. Du behöver alltså inte sätta på dig ett separat pulsband för att få pulsdata. Riktigt smidigt med andra ord.

Det enda problemet är att optisk pulsmätning generellt sett är lite sämre än ett pulsband. Men detta gäller då såklart alla klockor. Samtidigt har utvecklingen de senaste 2-3 åren gått snabbt och optisk pulsmätning är idag mycket bättre och noggrannare än någonsin. Så är även fallet med Ionic som gör ett mycket bra jobb på denna punkt!

Musik och internt lagringsutrymme

Vem gillar inte att lyssna på musik när man är ute och springer eller tränar? Fitbit har förstått detta och denna modell är utrustad med 2,5 GB internt lagringsutrymme som du kan fylla med din favoritmusik. Allting du behöver är klockan samt ett par bluetooth hörlurar. Du kan alltså lämna mobilen hemma! Du kan även streama musik via Pandora-plattformen.

Övriga funktioner

Självklart har Ionic alla de klassiska funktioner du förväntar dig av ett aktivitetsarmband eller en smartklocka med träningsfokus. Däribland stegräkning, sömnmätning med analys samt träningspassloggning.

Men som nyheter hittar vi bland annat:

  • Vattentät ner till 50 meter
  • Support för WiFi
  • Extra lång batteritid på hela 4 dagar
  • Fitbit Pay trådlösa betalningar
  • Guidade coachingprogram för olika träningsformer samt hjälp för att bli av med dåliga ovanor (t.ex. godissug)

Fitbit Ionic – sammanfattning

Detta är en avancerad smartklocka som definitivt är en god utmanare till Apple och Garmin. Om du sedan tidigare gillar Fitbits funktioner och användarvänlighet kommer detta kanske vara ditt bästa val! Den kostar inte jättemycket men är ändå riktigt avancerad och funktionell!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Conrad.se!

Klicka här för att läsa mer och köpa på NetOnNet!