Smartklockor blir allt vanligare och Garmin Vivoactive är ett perfekt val för dig som vill kombinera träning och vardagsliv. Detta är nämligen en smartklocka med flertalet funktioner för sport, träning och aktiviteter.

Garmin Vivoactive som träningsklocka

Garmin Vivoactive svart modell.

Har du höga krav på träningsfunktioner bör du titta på en mer renodlad träningsklocka. Men för många människor som sportar på hobbynivå är detta ett perfekt alternativ.

Vivoactive HR

Sedan våren 2016 finns Garmin Vivoactive HR som är utrustad med företagets egenutvecklade optiska pulsmätning. Perfekt för dig som vill få pulsdata utan att behöva ha på dig ett pulsband.

Klicka här för att läsa mer och köpa på Conrad.se!

Klicka här för att läsa mer och köpa på NetOnNet!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Outnorth.se!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Träningsmaskiner.com!

Vivoactive HR med optisk pulsmätning.

HR modellen ser lite annorlunda ut jämfört med originalet.

Löpning

Vid löpning registrerar GPS:en nyttig information som distans och tempo. Du kan lätt tävla mot dig själv och se om du slagit nytt rekord på din favoritsträcka. Klockan synkroniserar automatiskt med Garmin Connect Mobile vilket ger dig en sammanfattning efter passet.

Cykling

Garmin Vivoactive har en separat cykelapp som använder sig av GPS. Appen mäter hastighet, tid, avstånd och kaloriförbrukning. Det finns även möjlighet att koppla in fart, kadens och pulsmätare.

Simning

Klockan är vattentät och har en mängd bra funktioner specifikt för simning. Den mäter bland annat distanser, varv, kalorier, medelvärden och antal simtag. Den kan också räkna ut din effektivitet med funktionen SWOLF.

Vattenklassningen är på 5 ATM vilket innebär att den tål att simmas med, men du bör undvika att dyka djupt med den.

Golf

Vill du ha en träningsklocka till golfrundan är en Vivoactive ett mycket bra val. Koppla ihop den med din mobil för att hämta golfbanekartor från Garmins arkiv med hela 38 000 världen över. Med hjälp av GPS:en mäter klockan upp viktiga distanser som avstånd till olika delar av greenen. Klockan håller även koll på om du är över eller under par, tid på banan, antal steg och mycket mer!

Vardagsmotion

Garmin Vivoactive är även väl utformad för att främja ett aktivt vardagsliv. Den håller koll på alla dina aktiviteter som till exempel antal steg. Rör du dig för lite blir du uppmanad att aktivera dig. Den registrerar också sömn och vila. Om du vill kan du sätta upp mål, till exempel gå ner i vikt, så hjälper klockan dig att uppnå dessa.

Många smarta funktioner!

Klockan i vit färg

Förutom att vara en bra träningsklocka har den även alla viktiga funktioner man vill ha i en smartklocka. Du kan direkt i klockan få reda på om du fått SMS eller notifieringar från sociala medier såsom Facebook, Instagram, Twitter och liknande. Du kan även se väder, kalender och kontrollera din mobils musikspelare. Utöver alla dessa funktioner kan du löpande ladda ner nya appar till din Vivoactive.

Med eller utan pulsband?

Klockan säljs, som många andra, både med och utan pulsband. Vill du använda den som en renodlad träningsklocka bör du köpa till ett pulsband direkt. Klockan använder sig av Garmins ANT+ teknik och den mäter lika bra som renodlade pulsklockor.

Som nämndes ovan finns nu ytterligare en möjlighet, nämligen att köpa Vivoactive HR med optisk pulsmätning vid handleden.

För och nackdelar med Vivoactive

De största fördelarna med Garmin Vivoactive är massa funktioner till ett konkurrenskraftigt pris. Den är mycket billigare än de mer avancerade träningsklockorna. Är man bara ute efter hobby-träning och aktivitetsmätning räcker denna klocka till mer än väl.

Den största nackdelen är således att det blir lite kompromisser när man försöker trycka in både tränings och vardagsfunktioner i en och samma produkt. Vill man ha en avancerad träningsklocka bör man titta på renodlade modeller istället.

Klicka här för att läsa mer och köpa på Conrad.se!

Klicka här för att läsa mer och köpa på NetOnNet!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Outnorth.se!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Träningsmaskiner.com!