Är du ute efter en lätt och smidig fitnessklocka som innehåller de viktigaste funktionerna för att hålla koll på din träning och för att skapa eller bibehålla en hälsosam livsstil? Då tycker vi att du ska titta lite närmre på Suunto 3 Fitness. Detta är en prisvärd klocka utrustad med funktioner för pulsmätning, aktivitetslogg och träningsvägledning. Dessutom hjälper den dig att hålla koll på din sömnkvalitet, stressnivå och din återhämtning.

Suunto 3 Fitness – En klocka för en helt ny målgrupp

Suunto 3 fitness

Finska märket Suunto är världsberömt för sina sport- och träningsklockor. Tidigare har tillverkaren lagt ett stort fokus på att utveckla klockor för kunder som tränar och tävlar i uthållighetssporter, det vill säga de som springer maraton, klättrar, tränar för triathlon och/eller åker längdskidor.

Med denna klocka försöker man dock nå en bredare kundkrets och komma in i det lite billigare prissegmentet.

Läs mer och köp på Skistart, Outnorth.se eller Coolshop!

Detta innebär såklart att klockan inte riktigt innehåller lika många funktioner som tidigare Suuntoklockor. Samtidigt har man valt att lägga till en del nya funktioner som är mer anpassade för den nya målgruppen. Sammanfattningsvis skulle vi vilja säga att klockan har de funktioner som de allra flesta motionärer eller träningsnördar är ute efter.

Med Suunto 3 Fitness kan du logga dina aktiviteter, mäta puls, räkna steg och kalorier samt få en anpassad träningsvägledning. Du kan också få hjälp med att hålla koll på din sömn och sömnkvalitet samt hur bra du är på att återhämta dig efter fysisk aktivitet.

Klockan har Suuntos mest avancerade optiska HR-sensor hittills vilket bäddar för kvalitet. De har alltså utvecklat den pulsmätare som sitter på undersidan av klockan och använder lysdioder för att mäta ljuset som sprids av blodflödet i din handled.

Suunto 3 Fitness har förprogrammerade sportprogram för de flesta typ av träning så som löpning, gym och cykling. Eftersom den är vattenresistent ned till 30 meters djup kan du även använda den om du simmar.

Övrig kuriosa är att den finns att köpa i fem olika färgalternativ: Gold, All Black, Black, Ocean och Sakura. Klockans batteri räcker i ungefär fem dagar om du har aktivitetsregistreringen aktiverad. Bor du i Norden, kan det även vara bra att veta att klockan klarar vintern hyfsat bra med en driftstemperatur på nedåt -20 grader.

Få anpassad träningsvägledning

En mycket bra klocka från suunto

Vi gillar klockans anpassade träningsvägledning som har tre olika lägen. Antingen kan du välja att behålla din nuvarande konditionsnivå eller så väljer du att lägga ribban lite högre och förbättra din kondition. Du kan också välja att slå till med en riktigt intensiv träningsplan.

När du valt nivå kommer Suunto 3 Fitness att skapa en sju dagars träningsplan åt dig. Träningsplanen baseras på din träningshistorik. Om du under kommande vecka väljer att träna mer eller mindre än föreslaget, kommer klockan att anpassa träningsplanen allt eftersom. Den gör alltså ändringar i träningsprogrammet så att det motsvarar dina nya behov. Riktigt smidigt.

Läs mer och köp på Skistart, Outnorth.se eller Coolshop!

Anslut dig till Suunto-appen och få extra funktioner

Det kan vara bra att veta att klockan inte har en inbyggd GPS, utan att den istället ansluts via din telefon. Detta är signifikant för just denna modell. Om du ansluter klockan till Suunto-appen kommer du att kunna få en översikt över alla dina aktiviteter. Då registreras din rutt, distans och hastighet med hjälp av din telefons GPS.

Den nya anslutna GPS-funktionen fungerar till stor del tillräckligt bra, även om en del köpare har haft synpunkter på lösningen. Har man tidigare haft en klocka med inbyggd GPS, kan förväntningarna vara något annat.

Efter att du har anslutit dig till appen kommer du att kunna få smartphone-aviseringar gällande dina aktiviteter. Dessutom kommer klockan att kunna avisera samtal, sms och notiser.