Fitbit Versa - test kommer snart

I april 2018 så lanserades aktivitetsarmbandet Fitbit Versa. Det skulle även kunna kallas för en enklare smartklocka.

Fitbit gav sig in i smartklocka-segmentet med sin modell Ionic som kom 2017. Fitbit Versa har många likheter med den men den stora skillnaden är att Versa är en billigare modell med lite mindre funktioner.

Klicka här för att läsa mer och köpa på Conrad.se!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Coolshop!

Klicka här för att läsa mer och köpa på NetonNet!

Funktioner i Fitbit Versa

Jämfört med Ionic så är den största skillnaden nog att Fitbit Versa inte har någon inbyggd GPS. Det är också därför den kan ha ett lägre pris. Annars är layouten med knappar och skärmanvändning likadan på dessa två smartklockor.

Den mäter din puls på handleden via en optisk sensor, vilket är i stort sett obligatorisk på alla aktivitetsarmband och träningsklockor idag. Det kanske mest intressanta man kan få ut av detta är sin vilopuls. Den kan indikera extrem trötthet eller att man är på väg att bli sjuk.

Bra batteritid och sömnmätning

En Versa med analog visare

En funktion som många gillar är klockans sömnmätning. Du behöver inte göra något själv utan den mäter konstant om du är vaken eller sover samt vilken sömnkvalité du haft. Du kan sedan se veckovis hur bra du har sovit olika dagar. Ett bra och enkelt sätt att se om och hur ens sömn påverkar en i vardagslivet. Kanske brukar man vara väldigt orkeslös i början av veckan, då kan man se hur mycket man sover de dagarna. Kanske är det så att man sover väldigt dålig just efter helgen.

En annan bra sak med Fitbit Versa är dess långa batteritid. Vid vanlig användning ska det räcka i cirka 4 dagar. Den är också vattentät så du kan simma med den utan problem. För att aktivitetsmätningen ska fungera måste man dock simma inomhus i en pool/bassäng och inte i en sjö eller havet.

Utöver allt detta hittar du såklart alla vanliga funktioner som finns i aktivitetsband/smartklockor. Däribland stegräknare, träningspassloggning med mera. Den saknar som sagt inbyggd GPS, men kan istället använda din mobiltelefons GPS.

Två olika varianter

Klockan finns i 2 olika versioner, standard och special. Specialutgåvan har bland annat mer armband att välja mellan. I USA är det endast specialmodellen som har stöd för betalningar, men i Sverige har faktiskt båda modellerna det.

Att köpa Fitbit Versa

Sammanfattningsvis är det en billigare smartklocka som håller bra kvalitet. Jämfört med liknande modeller som kostar ungefär lika mycket kan Versa faktiskt vara ett av de bästa valen!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Conrad.se!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Coolshop!

Klicka här för att läsa mer och köpa på NetonNet!