En billig men ändå väldigt kompetent klocka är Polar M400 som lanserades 2014. Det är främst en löparklocka, den är utrustad med GPS och kan sägas vara ett budgetalternativ (den kostar 2-3 gånger mindre än topp-produkterna). Är du inte ute efter en dyr toppmodell kan detta mycket väl vara den bästa träningsklockan. Från och med hösten 2016 finns även den nya och mer avancerade Polar M600 och 2017 kom uppföljaren M430.

Polar M400

Fördelar med Polar M400

En av de största fördelarna med denna löparklocka är det mycket attraktiva priset. Den kostar cirka 1600:- utan pulsband och 2000:- med.

Även om det främst är en klocka som är avsedd för löpning går det bra att använda den även till cykling då det finns några enkla men välfungerande cykelfunktioner. Det går även bra att använda den till andra sporter, dock finns det inga specifika funktioner för just det.

En annan stor fördel är designen. Självklart är det inte så viktigt för själva funktionen, men ett tilltalande utseende är aldrig fel. Om man inte visste priset på en Polar M400 hade många nog gissat minst det dubbla, den ser helt enkelt väldigt kvalitativ ut.

Klicka här för att köpa Polar M400 till bästa pris på Outnorth!

Klicka här för att köpa Polar M400 till bästa pris på Maxpuls.se!

Många funktioner

Koppla upp dig mot mobil eller dator.

Koppla upp din M400 till Polar Flow för inställningar, planering och optimering av din träning.

Trots att det är en billig träningsklocka har den många och avancerade funktioner. Bland annat en löpningssimulator som räknar ut en beräknad sluttid på en viss sträcka. Den noterar även personliga rekord vilket är bra för motivation. Med hjälp av appen ”Polar Flow” kan man styra inställningarna i klockan. Polar M400 har även avancerade funktioner för att springa intervaller på bästa möjliga sätt.

Utöver detta kan du använda din M400 som ett aktivitetsband. Den har en inbyggd ”daily activity tracker” och kan samla data under hela dygnet så man vet hur mycket man rört på sig. Man kan ställa in aktivitetsmål per dygn och sen så ser man kontinuerligt på klockan hur man ligger till. Perfekt om man är ute efter att tappa några kilo extra. Har man varit inaktiv för länge piper den och uppmanar dig till aktivitet. Den data som samlas under dagen är: hur mycket man suttit eller gått, antal steg, kaloriförbrukning och hur länge man sovit inklusive hur många % djupsömn.

Nackdelar?

Viss kritik har riktats mot att klockan ibland tar lite lång tid på sig för att hitta satelliter för GPS mottagning. Detta beror främst helt enkelt på att det är en lite billigare klocka. Vill man ha supersnabba uppkopplingar får man gå upp i prisklass.

Det kan också vara lite svårt att synka den mot mobil eller dator, det kan krävas att du säger åt den några gånger innan något händer. Men det är ett vanligt problem med dagens trådlösa teknik och det kommer troligtvis bara att bli bättre i framtiden. Kopplar du upp din Polar M400 mot mobilen finns inte lika många inställningar att göra som om du kopplar upp till en dator. Det är ett litet men ändå nämnvärt problem.

Sammanfattning

Som helhet så väger fördelarna med en Polar M400 mycket tyngre än dess nackdelar. De flesta av nackdelarna beror egentligen på att man jämför klockan med mycket dyrare alternativ. För att kosta under 2000 kronor är det kanske ett av de absolut bästa valen du kan göra om du tänkt köpa en träningsklocka.

Klicka här för att köpa Polar M400 till bästa pris på Outnorth!