Hösten 2016 lanserades Polar M600 som är en riktigt intressant GPS klocka från den finska jätten. Man kan säga att de tagit de bästa bitarna från trotjänaren M400 och sedan förbättrat den med massa nya funktioner.

Polar M600 – En Androidklocka

polar m600

M600 är en av de mest banbrytande pulsklockorna från Polar på väldigt länge. Det som sticker ut allra mest är att de samarbetar med Android och Polar M600 är alltså en Android-klocka. Detta innebär att du får tillgång till hela utbudet av ”Android Wear” appar på Google play.

Jämfört med en smartklocka från Apple är du inte 100 % bunden till just Android, utan du kan använda den tillsammans med t.ex. en iPhone. Dock är kompatibiliteten mycket större med en Android telefon och det är inte direkt att rekommendera att använda den med iOS, även om det som sagt fungerar.

Spela musik via klockan

En ganska unik möjlighet med klockan är att du kan para ihop den med ett par bluetooth hörlurar och lyssna på musik. Du kan även lagra upp till 4 gigabyte på klockan och du behöver inte ha med dig telefonen för att kunna lyssna.

Rejält vattentät

Polar M600 ska vara riktigt vattentät, jämfört med ”vattenstänk” som många andra pulsklockor endast har. Den är klassad som IPX8 jämfört med IP67/68 för många andra vanliga modeller.

M600 har optisk pulsmätning

En annan av de större nyheterna på klockan är att den har optisk pulsmätning via handleden. Denna optiska pulsmätning är en vidareutveckling av den på A360 som inte var så lyckad. Istället för två LED’s har hårdvaran på Polar M600 nu 6 LED’s för bättre noggrannhet. Noggrannheten är helt ok när det kommer till löpning men relativt dålig om man cyklar (enligt DC Rainmaker).

Övriga funktioner

Precis som de flesta andra moderna pulsklockor har Polar M600 alla de grundläggande funktionerna man förväntar sig. Att den nu är kompatibel med Android appar gör utbudet och möjligheterna oändliga. Övriga funktioner som finns är:

  • Aktivitetsmätning: steg, sömn, kalorier etc.
  • WiFi anslutning
  • GPS altimeter
  • Träningsintensitet och återhämtningsinformation

Sammanfattning

Polar M600 är en modern och avancerad träningsklocka i mellansegmentet. Den lämpar sig extra bra för dig som redan har en Android telefon. Har du iOS bör du tänka över om du ska köpa den, kompatibiliteten är inte jättebra.

Klicka här för att läsa mer och köpa på Outnorth.se!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Maxpuls.se!