Under andra delen av 2016 lanserades aktivitetsarmbandet Fitbit Charge 2. Det är precis som det låter en uppföljare till den populära Charge modellen. Den förra modellen fanns även i HR version, alltså med optisk pulsmätning och hette då Fitbit Charge HR. Självklart har så även nya Fitbit Charge 2 optisk pulsmätning som sker via handleden.

Funktioner i Fitbit Charge 2

fitbit charge 2 aktivitetsarmband

Fitbit är kända för att hålla hög kvalité och funktionalitet på sina hälsoarmband och Charge 2 är inget undantag. De olika mätvärden som armbandet ger är:

  • Distans
  • Nuvarande puls
  • Trappsteg
  • Kaloriförbrukning
  • Tid man varit aktiv
  • Antal steg till ens egna mål
  • Totalt antal steg för dagen

Läs mer och köp på Conrad.se!

Läs mer och köp på Coolshop!

Läs mer och köp på NetOnNet!

Vidare finns det även olika lägen beroende på vilken sport eller aktivitet man utför. Några olika sportlägen är: Löpning, cykling och gymträning. Är du inaktiv för mycket blir du varnad av armbandet. Fitbit Charge 2 har en inbyggd lägsta nivå på 250 steg per timme, ligger man under detta kommer en varning 10 minuter innan timmen är slut. Det kan dock tyckas vara en låg lägsta gräns och den går tyvärr inte att ändra. Det man istället kan ändra är antal steg per dag man vill uppnå.

Notifikationer från din mobil

Som i stort sett alla aktivitetsarmband och pulsklockor idag kan Fitbit Charge 2 ge dig notifikationer från mobilen. En nackdel är dock att de enda notifikationer man får är SMS, telefon och kalenderevents. Alltså kommer du inte se något från WhatsApp, Twitter, Snapchat, Facebook Messenger med mera. En ganska liten detalj men något Fitbit länge fått kritik för och förhoppningsvis löser snart framöver.

Charge 2 är inte utrustad med GPS men det går att koppla in sin mobiltelefons GPS och använda den. Detta är såklart inte optimalt men en bra kompromiss. Det är också bättre än de flesta andra aktivitetsband på marknaden som varken har GPS eller möjlighet att använda telefonens GPS.

Sammanfattningsvis är Fitbit Charge 2 en gedigen och riktigt bra aktivitetsmätare med optisk pulsmätning.

Läs mer och köp på Conrad.se!

Läs mer och köp på Coolshop!

Läs mer och köp på NetOnNet!