Tidigt 2018 lanserades den nya pulsklockan Garmin Forerunner 645. Den är precis som namnet antyder en efterföljare till Forerunner 630 men även halvsläkting till Forerunner 935.

Forerunner 645 – Garmins första klocka med musik!

Garmin Forerunner 645Den enskilt största nyheten med Garmin Forerunner 645 är nog att den har stöd för musikuppspelning. Det är också den första träningsklockan från Garmin som har det. Tidigare var det möjligt att med hjälp av sin telefon spela musik med klockorna, men det var aldrig något smidigt förfarande. Nu behöver du alltså inte ha med dig någon telefon på löparrundan utan kan spela musik direkt från klockan.

Klicka här för att läsa mer och köpa på Träningsmaskiner.com!

Klicka här för att läsa mer och köpa på NetOnNet!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Skistart.com!

Du ansluter dina hörlurar eller headset till klockan via bluetooth. Klockan i sig har ingen inbyggd högtalare. Det finns många olika sätt att spela musik på, du kan ladda över MP3’s eller streama. Dock finns det ej stöd för Spotify vilket många klagar på. Problemet ligger dock inte hos Garmin utan Spotify och det är i dagsläget inga andra pulsklockor som har lyckats få stöd för tjänsten. Värt att nämna är också det faktum att Forerunner 645 kommer i två olika modeller, nämligen en med musik och en utan. Så tycker du att musikfunktionen är överflödig kan du komma undan lite billigare. Musikmodellen kan även kallas Forerunner 645M och den kostar ca $50 eller 400:- mer än den utan musik.

Övriga nya funktioner

Det är som sagt en sorts efterföljare till FR630 och det är således också främst en löparklocka. Den har de flesta av Garmins funktioner som suttit i deras klockor de senaste 1-2 åren, som till exempel daglig aktivitetsmätning. Den optiska pulsmätningen är som vanligt Garmins egna elevate teknik, här i den senaste versionen, vilken också finns i FR935.

En ny funktion i klockan är ”Garmin Pay” vilket också finns i Vivoactive 3. En annan ny funktion jämfört med FR630 är stöd för bluetooth smart sensorer, en bra grej som många efterfrågat.

Andra ny funktioner jämfört med FR630 är:

  • FirstBeat training status metrics
  • Lactate Threshold tracking
  • HRV stress app
  • Skidåkning/snowboard aktivitet
  • Inomhussimning aktivitet
  • Rodd/yoga/crosstrainer/trappmaskin etc. aktiviteter
  • Strava Live Segments

Forerunner 645 är helt enkelt en toppmodern träningsklocka med möjlighet att spela upp musik. Ett bra val för dig som främst löptränar och älskar att lyssna på musik samtidigt!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Träningsmaskiner.com!

Klicka här för att läsa mer och köpa på NetOnNet!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Skistart.com!