I slutet av 2015 lanserades Polar A360 som bröt ny mark för det finska sportelektronikföretaget. Anledningen är att A360 var Polars första aktivitetsband (eller pulsklocka för den delen) med optisk pulsmätning. Numera finns den nyare modellen A370 på marknaden.

Polar A360 – Funktioner

polar a360 aktivitetsmätare

Detta är ett snyggt aktivitetsarmband som sitter bra på handleden. Som sagt är Polar A360 utrustad med optisk pulsmätning, vilket idag bara blir allt vanligare. Främst är det puls och träningsklockor som är utrustade med optisk pulsmätning men på senaste tiden blir det allt vanligare även i billiga aktivitetsmätare.

Även om A360 är har optisk pulsmätning är det ingen avancerad träningsklocka och den har ingen GPS bland annat. Det den gör är att som de flesta andra aktivitetsband mäta: Hur långt du gått, hur många steg, kaloriförbränning och sömn. Du kan även synka armbandet till din telefon för att få en mer detaljerad överblick av dina aktiviteter.

Om du inte rör dig på över en timme så kommer du få en ”varning” av klockan. Detta för att du ska hålla igång kontinuerligt under hela dagen. Att sitta still för länge är aldrig bra för kroppen.

Det ska dock tilläggas att den optiska pulsmätningen inte sker kontinuerligt, alltså hela tiden. Pulsmätningen aktiveras endast när man tränar. Detta är såklart en liten nackdel eftersom flera av konkurrenterna på marknaden har kontinuerlig pulsmätning.

Sammanfattning och köp

Den största nackdelen med Polar A360 är (enligt bland annat DC Rainmaker) att den optiska pulsmätningen är ganska oexakt och dålig. Dock ska Polar ha fixat det till början på 2016 (enligt dem själva).

Klicka här för att läsa mer och köpa på NetOnNet!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Outnorth.se!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Maxpuls.se!