I juni 2017 lanserades aktivitetsarmbandet Polar A370 som kan sägas vara en uppgraderad version av A360 som kom 2015.

Funktioner i Polar A370

Polar A370 aktivitetsarmband

Som sagt är A370 ganska lik sin föregångare. Men de uppgraderingar som har gjorts är definitivt genomtänkta och effektiva.

En av de största och bästa förändringarna är att den optiska pulsmätningen nu sker kontinuerligt. Så var inte fallet med 360:n och det var något många klagade på. Dock sker den kontinuerliga mätningen endast var 5:e minut vilket kan tyckas aningen för sällan. Den lyckas ganska bra med att fånga upp ens vilopuls, vilket faktiskt är målet med kontinuerlig pulsmätning i aktivitetsarmband. Så man får ändå ge Polar klart godkänt på denna punkt.

En annan bra uppgradering som gjorts är bättre mätning av sömn. Den är fortfarande vattentät ner till 30 meter. Polar A370 har ingen inbyggd GPS (vilket är ovanligt bland aktivitetsmätare) men man har möjligheten att koppla in sin mobiltelefon för att utnyttja dess GPS funktion.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är A370 än riktigt bra uppgradering från den mindre populära A360. Det den vinner på är kontinuerlig optisk pulsmätning, möjlighet att koppla in mobilens GPS samt rebroadcasting av pulsdata.

Klicka här för att läsa mer och köpa på Conrad.se!

Klicka här för att läsa mer och köpa på NetOnNet!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Outnorth.se!

Nedanför är en video med recension och test av DC Rainmaker som ger sitt omdöme av klockan: