Garmin är kända för att lansera nya pulsklockor i högt tempo och denna vår (2017) kom så den helt nya klockan Garmin Fenix 5. Precis som namnet indikerar är det en uppföljare till Fenix 3 i Garmins lyxiga toppserie. Dessa klockor kan sägas vara ”allround” då de ska fungera lika bra till multisport och triathlon som till vandring och bergsklättring. Utöver det är de även snyggt designade för att kunna bäras med glädje till vardags.

Klockorna i Garmins Fenix-serie har kommit ut en gång per år nästintill regelbundet de senaste åren. Början på 2015 kom Fenix 3, början på 2016 HR-modellen av samma klocka och början på detta år Fenix 5.

Klicka här för att läsa mer och köpa på Conrad.se!

Klicka här för att läsa mer och köpa på NetOnNet!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Outnorth.se!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Träningsmaskiner.com!

Nyheter i Garmin Fenix 5

En avancerad klocka

Fenix 5X har kartfunktion.

Det finns många nyheter i Fenix 5 jämfört med tidigare modell, trean, men även vissa likheter. Fenix 5 har optisk pulsmätning precis som 3HR som kom förra året. De kanske två största nyheterna är att man kan få riktiga kartor i klockan, dock bara i en av modellerna (Fenix 5X).

Den andra stora nyheten är att klockan finns i tre olika storlekar. (Troligtvis är detta för att locka mer kvinnor eftersom föregångaren bara fanns i en ganska stor version)

De tre olika versioner som finns är:

  • Fenix 5S – 42 mm bred avsedd för kvinnor eller de med mindre vrister
  • Fenix 5 – 47 mm bred
  • Fenix 5X – 51 mm bred och har kartfunktionen

Övrigt som har förändrats från 3:an till 5:an är bland annat: Displayen har ökat från 218×218 pixlar till 240×240 (förutom i 5S modellen som är oförändrad) och 64 färger istället för 16. Förbättrad batteritid i alla versioner. Kompatibel med mycket mer sensorer, bland annat vid cykling. Fler aktivitetsval möjliga, bland annat snowboard och löpband. Förbättrad optisk pulsmätning vid handleden.

Äntligen kompatibel med Bluetooth Smart sensorer

Garmin Fenix 5

Länge har folk efterfrågat och även undrat varför Garmins klockor inte kunnat kopplas samman med bluetooth sensorer. Men i och med Garmin Fenix 5 lanseringen i början av året är detta nu möjligt! Man kan koppla ihop klockan med vilket bluetooth smart pulsband som helst och är inte bunden till Garmins egna produkter. Perfekt om man har en äldre pulsklocka med pulsband liggandes.

Pris och köp

Vad kostar då en Garmin Fenix 5? Tyvärr ganska mycket eftersom det är en ”top of the line” produkt. Priset varierar ganska mycket beroende på vilken version du väljer där den billigaste ligger lite över Fenix 3HR och den dyraste flera tusenlappar högre. För att se de senaste priserna i butik och köpa klicka på länkarna nedanför!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Conrad.se!

Klicka här för att läsa mer och köpa på NetOnNet!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Outnorth.se!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Träningsmaskiner.com!