En av de riktigt populära pulsklockorna på marknaden är den klassiska Polar V800 som lanserades 2014. Det är en träningsklocka i toppklass som även kan användas för vardagliga aktiviteter. Då den idag har något år på nacken är den extra billig vilket gör den mycket fördelaktig att köpa.

En svart Polar V800.

Används av proffsidrottare

V800 används av många idrottare på den absolut högsta nivån, vilket skvallrar om dess funktionalitet och kvalité. Bland dess användare hittar vi Frederik Van Lierde som blev världsmästare i Ironman 2013 och Kaisa Mäkäräinen som vann världscupen i skidskytte 2014.

Polar V800 – En komplett träningsklocka

En V800 är kanske allra bäst vid löpning och används oftast till det, men den går även utmärkt att använda till andra sporter och aktiviteter. Inne i klockans meny kan du välja från en lista av olika sporter. Du kan inte skapa någon ”egen” sport, men listan är väldigt omfattande och torde räcka åt alla. Är du ute efter en renodlad löparklocka ska du inte avskräckas av att Polar V800 ofta kallas för en multisportklocka. Den är ett av de bästa valen du kan göra även om du bara springer.

Cykling

Klockan går utmärkt att använda till cykling, precis som många andra multisportklockor. I cykelfunktionen får man ungefär samma funktioner som när man springer. En skillnad är att enheten nu är sträcka/tid (tex. km/h) istället för tid/sträcka (tex. minut/km). Det finns även möjlighet att koppla in speciella cykling tillbehör som till exempel kadenssensor.

Simning

Denna Polar klocka fungerar bra till simning.

V800 är vattentät ner till 30 meter och är en av få klockar som faktiskt kan mäta pulsen under vatten. De tidiga modellerna var ganska bristfälliga att använda till simning, men nu har Polar uppdaterat klockan och inkluderat mer funktioner. Numera mäter klockan simtag, tempo, simstil, sträcka och vilotid. Den kan användas både i öppet vatten och i pool.

Klicka här för att läsa mer och köpa på Outnorth!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Maxpuls.se!

Aktivitetsmätning dygnet runt

En polar V800 fungerar också som en avancerad aktivitetsmätare. Den räknar varje dag antal steg, sträcka, kaloriförbrukning samt sömn. Den analyserar även intensiteten i 5 olika nivåer och gör beräkningar därifrån. Sedan kan du sätta upp olika mål som du lätt når med hjälp av klockan. Koppla upp dig till Polar Flow för att se all data, skapa träningsprogram och mycket mer.

Nackdelar

Även om Polar V800 är en av de absolut bästa träningsklockorna på marknaden så finns det några nackdelar. GPS:en tar ibland lite väl lång tid för att hitta signal. Det kan ta upp till en minut vilket inte försämrar funktionen men kan vara lite frustrerande ibland. Dock är GPS noggrannheten i toppklass enligt detta test. Är du ute efter en enklare och billigare klocka från Polar är M400 ett mycket bra alternativ.

Sammanfattning

På det stora hela är V800 en riktigt bra träningsklocka. Den passar allra bäst till löpning men även bra till de flesta övriga aktiviteter. Den har cirka två år på nacken nu men det är bara ett plus då priset bitvis sjunker och den nu är billig jämfört med vid lanseringen. Tekniken har även mognat tack vare uppdateringar från Polar.

Klicka här för att läsa mer och köpa på Outnorth!