Hösten 2015 lanserade Garmin flera nya modeller, däribland Forerunner 630 men även de billigare modellerna Forerunner 230 och 235.

För vem passar en Garmin Forerunner 630?

Garmin forerunner 630 med ett pulsband.

Detta är Garmins mest avancerade pulsklocka som främst är avsedd för löpning. Den är en fortsättning på Forerunner 620 och 610 innan den. Är man ute efter en multisport eller outdoor klocka bör man istället titta på Garmin Forerunner 920XT eller Fenix 3. Forerunner 630 är helt enkelt i första hand en löparklocka. Men det är möjligt att använda den till cykling och andra aktiviteter också, även om det inte är syftet.

Utseende och funktioner

Forerunner 630 är väldigt lik Forerunner 230/235 klockorna. Både i tjocklek, bredd och vikt. Modell 630 väger 44 gram vilket gör den till en lätt klocka jämfört med många multisportvarianter som ofta väger runt det dubbla. Det är såklart inget man märker av jättemycket, men det är ändå en viss liten fördel när man springer. Det är även en fördel om man som löpare redan är van vid lätta och slimmade löparklockor.

Klicka här för att läsa mer och köpa på NetOnNet!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Skistart.com!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Outnorth.se!

Avancerade fysiologiska mätningar

Denna Forerunner 630 kan mäta din stressnivå!

Forerunner 630 är som sagt Garmins mest avancerade löparklocka och det märks. Några exklusiva funktioner innefattar mätande av mjölksyratröskel, stressnivå och löpningsdynamik. Löpningsdynamiken innefattar:

  • Steglängd
  • Hur lång markkontakt
  • Balans
  • Vertikal svängningsrörelse

Tänk dock på att du behöver det medföljande pulsbandet för att ovanstående ska fungera, det fungerar inte med band från andra tillverkare. Om du tänkt köpa din 630 utan pulsband fungerar även några andra versioner av Garminband, nämligen dessa: HRM-RUNv.1, HRM-RUNv.2, eller HRM-TRI.

Klockan är utrustad med en metronom som ger ifrån sig ett ljud vilket kan hjälpa dig hålla rätt stegfrekvens. Detta är en funktion som endast finns på Garmins dyrare träningsklockor.

Skapa egna aktiviteter

En av skillnaderna gentemot de billigare 230/235 modellerna är att du kan skapa nya sporter/aktiviteter. Så om du vill mäta din aktivitet i ”snöskottning” eller vad som helst är det möjligt. Medan det i 230/235 modellerna endast hade blivit ”övrigt”.

GPS klocka med GLONASS

Precis som i 230/235 modellerna är Garmin Forerunner 630 utrustad med både GPS och GLONASS. Kopplar du in båda samtidigt drar batteriet cirka 20% mer än när du endast använder GPS. Det du tjänar med båda inkopplade är extra bra noggrannhet. Klockan hittar snabbt satelliter, ofta på bara några sekunder och noggrannheten är väl godkänd.

Cykla med Forerunner 630

Detta är en renodlad pulsklocka för löpning, men vill du cykla med den så fungerar det också. Det finns en särskild cykelfunktion och du kan välja mellan antingen cykling utomhus eller inomhus. Det är även möjligt att koppla in en fart/kadens sensor via ANT+.

Aktivitetsmätare

Modell 630 har precis som de flesta Garmin klockor idag en välutvecklad aktivitetsmätning. Den mäter hela dagens antal steg, sträcka, kalorier och sömn. Den innehåller även en röd stapel som fylls upp om du varit inaktiv för länge.

Mobil notifikationer och uppkoppling mot Connect IQ

Koppla upp dig till Connect IQ.

Forerunner 630 går som vanligt att koppla upp mot Garmins plattform Connect IQ. Där kan du installera ny applikationer och ändra utseendet på skärmen. Den fungerar även som en smartklocka och ger dig dina vanliga mobilnotifikationer direkt på skärmen. På så sätt kan du se om du får SMS, Facebook eller telefonsamtal under träningspasset.

Sammanfattning

Forerunner 630 är den exklusivaste och mest avancerade träningsklockan med fokus på löpning från Garmin. Tränar du på hög nivå eller bara älskar teknik och häftiga funktioner är detta troligtvis ditt bästa val! Men nöjer du dig med lite mindre funktioner rekommenderar vi Forerunner 230/235 istället som har lägre pris.

Läs mer och köp till bästa pris på Outnorth.se!