Något som är populärt att göra i kombination med sin pulsklocka är att gå powerwalks. I detta inlägg tänkte vi tipsa om ett extra effektivt sätt att utföra powerwalks på. Men först, lite bakgrund.

Vad är powerwalks?

Det är en rask promenad som ligger i det högsta intervallet av promenadhastighet. Vanligtvis brukar hastigheten ligga kring 7-9 km/h. För att det officiellt ska räknas som powerwalk och inte löpning/jogging måste alltid minst 1 fot vara i marken hela tiden. Det är en lågintensiv träningsform vilket ger högre fettförbränning i relation till mycket annan träning.

Powerwalk är perfekta träningen! säger Björn Lindgren som bland annat fystränat Henrik Zetterberg. Han säger vidare:

Du får en lång rad av joggningens fördelar: hög kaloribrännarpotential, kondition, starkare muskler och skellett. Men ännu bättre – belastningen på höfter, knän och fotleder är minimal i jämförelse. Från Aftonbladet.

Powerwalk med viktväst!

Som ni nu redan förstår är det riktigt effektivt att gå powerwalks. Men för att göra det hela ännu mer intensivt och effektivt kan man addera en viktväst.

Det gör att om du går exakt samma sträcka så kommer du med viktvästen att förbränna ännu mer kalorier och få bättre träning. Så du kan alltså då om du vill välja att gå en mindre sträcka och ändå få lika bra träning och fettförbränning. Valet är helt upp till dig.

Finns det några nackdelar?

Nja, egentligen inte. Det kommer vara lite tyngre, men det handlar fortfarande om promenader, så det är inget jättejobbigt och de flesta klarar ju av långa sträckor med powerwalks.

Den enda risken är att du tar på dig en alldeles för tung viktväst i början och skadar dig, alternativt sliter ut dig. Det bästa är att vänja kroppen i lagom takt.

Vilken vikt ska man använda?

Viktvästar finns som bekant i olika viktklasser. Det vanligaste är 10, 20 och 30kg. En 10kg viktväst kan vara ganska lagom, men samtidigt är man begränsad om man framöver vill öka intensiteten.

Vår rekommendation är faktiskt att köpa en 30kg viktväst. Även om 30kg är för mycket att börja med så kan du alltid ta ut viktpåsar för att sänka vikten. Så du kan börja med 10kg, för att sedan gå upp till 20kg. Sen om du vill har du möjligheten att maxa västen och använda alla viktpåsarna.

Om du jobbar dig upp till hela 30kg så kommer du verkligen att förbränna mycket kalorier och få bra träning, det kan vi lova! På detta sätt kan du även vid behov spara mycket tid.